DAILY PAPER REVIEW

1125_Mathematical modeling of mass transfer

 

 

1. Title & Journal
? Title
Mathematical modeling of mass transfer in the concentration polarization layer of flat-sheet membranes during clarification of pomegranate juice

? Corresponding authors
? Zahra Emam-Djomeh
? 소속: Department of Food Science, Engineering and Technology, University of Tehran, Karaj, Iran

2. Summary
본 논문은 Forward-Time/Central-Space(FTCS) method을 적용하여 MF에서의 mass transfer을 수치적으로 해석한 내용입니다.

1) Model development ? Mass balance


2) Assumption
? y, z 방향으로의 농도 변화 없음
? Diffusion coefficient 은 일정


3) Initial and boundary condition
? t=0, C=Cb
? t>0, C=Cb where x=0
? t>0, where x=δ


Cake-layer에서의 농도변화가 없다고 가정하였습니다.

4) Dimensionless form

5) Numerical method
FTCS method을 적용하여 최종적으로 아래와 같은 식이 주어지게 됩니다. 

6) Calculation of CP layer thickness
CP layer의 thickness 는 아래의 관계식을 통해 도출하였습니다.


3. Originality & Creativity.
FTCS method을 적용하여 시간 및 공간에 따른 농도변화를 고려하였습니다.

4. Further applications
Mass balance와 더불어 Momentum balance 도 함께 고려하여 좀 더 정확한 모델링 기법을 사용할 필요가 있어 보입니다.

5. Reviewer contact: 이지정(leejj@gist.ac.kr)

첨부 (1)
1125_Mathematical modeling of mass transfer.pdf
119.1KB / Download 84